SAJAM MASLINARSTVA I VINA BIJELA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. veljače 2012. - 11:29
Autor: 

U sklopu manifestacije "Praznik Mimoze" 4. Sajam maslinarstva i vina bit će održana u Centru za kulturu u Bijeloj subota 11. veljače. Sajam će biti otvoren od 9 do 19 časova, a domaći proizvođači će ponuditi brojne proizvode od maslinovog ulja, konzervirane masline, vina, sireva i drugih tradicionalnih proizvoda iz Boke Kotorske i drugih krajeva Crne Gore.
Kako nas je izvjestila Vesna Đukić iz maslinarskog društva "Boka" zbog loših vremenskih uvjeta otkazano je gostovanje predavača iz Španije, Albanije, Grčke koji su trebali govoriti o njihovim iskustvima uzgoja maslina, očuvanju autohtonih sorti, i o proizvodnji maslinovoga ulja.

"Ovo je prilika da i ostali proizvođači izlože svoje prehrambrene proizvode, meda, čajeva, suvenira i svega što karakterše ovu regiju. Cilj nam je da manifestacija doprinese razvoju oleoturizma i oživljavanju sela kroz promociju tradicionalnih vrijednosti Mediterana i zdravih proizvoda dobijenih na tradicionalan način" kaže Vesna Đukić izvršna ravnateljica Maslinarskog društva "Boka".
Sajam će se održati u zatvorenom prostoru, pa se organizatori nadaju dobroj posjeti.