DIJANA MILOŠEVIĆ-POBJEDNICA NATJEČAJA KREATIVNA NASTAVA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 10. ožujka 2012. - 10:32
Autor: 

Pobjednica ovogodišnjeg natječaja "Kreativna nastava" koji organiziraju Microsoft Crna Gora i Zavod za školstvo, je Dijana Milošević, profesorica Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" i ujedno članica Upravnog odbora HGD CG.
U suradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore, u okviru projekta „Kreativna nastava", Microsoft Crna Gora kroz svoj program „Partners in Learning" doprinosi modernizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori. Pobjednički rad profesorice Dijane Milošević, "Sa druge strane katedre", predstavljat će Crnu Goru na Europskom Inovativnom Forumu nastavnika- Microsoft „Partners in Learning", u Lisabonu koji će se održati od 19. do 24. ožuljka ove godine.

Pobjednički projekt "Sa druge strane katedre" prezentira inovativni pristup u obrazovnom sustavu, gdje učenici dobivaju dominantnu ulogu u samom procesu učenja, iskazujući se u granicama svojih mogućnosti i na osnovu svojih interesovanja. Suvremeni i inovativni pristup nastavi iskazan je integriranjem elemenata kulture i tradicije našega regiona u samoj realizaciji nastave, što su učenici prikazali kroz nastavni sat Boka Kotorska u stihovima i radom dramske sekcije u okviru očuvanja i njegovanja tradicionalnog biokeljskog govora. Projekt ujedno predstavlja i jedan neprekidan proces suradnje i razmjene znanja putem web portala.
Čestitamo na osvojenoj nagradi i želimo uspješno prezentiranje suvremenog obrazovnog sustava Crne Gore u Lisabonu - HGD CG i Radio Dux.
Izvor www.hgdcg.blogspot.com