PUBLIKA ODUŠEVLJENA OPEROM "SESTRA ANĐELIKA"

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. ožujka 2012. - 10:39
Autor: 

Sinoć je u prepunoj crkvi Svetog Duha premijerno izvedena opera Giacomo Puccinia "Sestra Anđelika". Organizator i producent ovog značajnog kulturnog događaja bila je Glazbena škola „Vida Matjan", povodom 65. obljetnice postojanja. Režiser opere je Petar Pejaković, a u glavnim ulogama našle su se Maja Lukšić, Milica Zdravković i Amanda Stojović. "Sestre Anđelike" je dio Puccinijevog triptiha, zajedno sa operama jednočinkama "Plašt" i "Đani Skiki". Operu je šest mjeseci pripremala sa svojim suradnicama profesorica solo pjevanja Mirela Šćasni.

Glazbena škola „Vida Matjan" u ulozi producenta a u suradnji sa Festivalom solo pjevača "Bruna Špiler", uspješno je pripremila ovaj nesvakidašnji kulturni događaj koji je kotorska publika sa oduševljenjem i brojnim aplauzima nagradila. Operu "Sestra Anđelika" na italianskom jeziku na visokom glazbenom nivou izveli su učesnici bivši i sadašnji zajedno sa profesorima Glazbene škole.
"Ponosni smo na ovaj poduhvat nekoliko mjeseci napornog rada sa djevojkama iz različitih gradova, znala sam da možemo i da imamo kapaciteta i znanja. Želja nam je bila da Kotoru ponudimo nešto eksluzivno nesvakidašnje. Kotor ima publiku rafiniranog ukusa što se pokazalo i večeras. Ovo je naš doprinos da se odupremo kiču šundu i balkanizaciji muzičkog ukusa" - kazala je za naš radio ravnateljica Marina Dulović.
Tivatska publika će imati prigodu uživati u operi „Sestra Anđelika" 28. ožujka, kada je predviđena repriza, i 29. ožujka na otvaranju Festivala "Bruna Špiler" u Herceg Novom.
Na našim fotografijama pogledajte kako je sinoć bilo veličanstveno i dostojanstveno u koncertnoj dvorani crkve Svetog Duha u Kotoru, a možete poslušati i izjave neposredno nakon koncerta profesorice Mirele Šćasni i ravnateljice škole Marine Dulović.
Audio: Ravnateljica škole Vida Matijan Marina Dulović

Audio: Prof. Mirela Šćasni