U TIVTU OTVOREN 30. NAUTIC SHOW

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. svibnja 2012. - 8:17
Autor: 

„Veliko nam je zadovoljstvio što Tivat danas ulazi na mapu sajamskih gradova i to sa najprestižnijom manifestacijom – Sajmom nautike. To je prilika da vidimo najnovija dostignuća proizvodjača plovila i nautilke opreme, ali i šansa preduzetnim ljudima iz Crne Gore da sagledaju prilike na tržištu i da u svemu tome i oni nadju svoju šansu."- kazao je gradonačelnik Tivta Dragan Kankaraš, otvarajući danas u marini Porto Montenegro u tom grad, jubilarni, 30-ti po redu medjunarodni Sajam nautike i opreme za sport, kamping i rekreaciju „Nautic Show".

Sajam koji su organizirali marina Porto Montenegro i kompanija „Jadranski sajam" a.d. Budva okupio je tridesetak izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. U sjevernom dijelu tivatske marine oni su, u moru i na kopnu prikazali tridesetak plovila, od najmanjih gumenjaka, preko glisera, rekreativnih i regatnih jedrilica, do motornih brodova, jedrilica-krstaša, katamarana i velikih brzih radnih RIB-ova. Najveći brod na sajmu je 18,3 metara dugi katamaran francuskog proizvodjača „Sunreef" koji košta 1,5 miliona eura, a najskuplja je jedrilica-krstaš tipa „Contest 62" koja košta 1,8 miliona eura. Oba ova plovila uz novu jedrilicu tipa „Hanse 495", izložila je tivatska kompanija „Avel Yachting".
Pored brodova, izloženi su i brodski i vanbrodski motori, navigaciona i druga brodska oprema, hemijska sredstva za njegu plovila, pontoni, travel liftovi, te ponuda čarter kompanija, servisera, osiguratelja i izdavača nautičkih magazina i pulikacija. Medju brendovima zastupljenim na „Nautic Show-u" u Tivtu su Lagoon, Sunreef, Contest, Bavaria, Hanse, Pearl Sea, Luca Brenta, Ribeye, Cantieri Estensi, Volvo Penta, MTU, Sole Diesel, Yamaha, Honda, Sea Jet, Jenneau, X yachts, Vailant, Sessa, Beneteau i drugi, a svoj proizvodni program plovila, odnosno opreme za more izložili su i domaći proizvodjači "Navar" i "Una" iz Tivta.
Medju posjetiocima Nautic Show-a danas na otvaranju bile su i mnoge poznate ličnosti iz političkog, privrednog i svijeta zabave, kao i diplomatski predstavnici nekoliko država. Najviše pažnje i simpatija pobrala je veleposlanica SAD Sju Kej Braun koja je sa interesovanjem obišla sve štandove i izložena plovila ne krijući oduševljenje lijepim ambijentom Boke i "poslovnim prilikama koje ovakva manifestacija pruža".
Ravnatelj "Jadranskog sajma" Rajko Bujković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Nautic Show iz Budve preseljen na novu lokaciju u tivatsku marinu Porto Montenegro i naglasio da će u partnerstvu sa tom kompanijom, Nautic Show narednih godina pokušati da se pozicionira kao najprestižnija smotra nautike na istočnoj obali Jadrana.
Goste na otvaranju Nautic Show-a pozdravio je i izvršni direktor Porto Montenegra Oliver Korlet koje je naglasio da se organizacija ovakvog sajma nautike uklapa u strategiju te kopmanije da u Tivtu razvije najprestižniju i najbolju marinu na Mediteranu.
Siniša Luković