Glazbeni spektakl za početak Purgatorija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. lipnja 2016. - 10:26
Autor: 

U produkciji Centra za kulturu Tivat  sinoć  je  službeno otvoren ovogodišnji Festival  “Purgatorije”, koji je otvorila glumica Jelena Đokić  i koncertno izvođenje scenske kantate  „ Carmina Burana “  u produkciji Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad.

Na početku glumica Jelena Đokić  je istakla: „Koristim priliku da se zahvalim svima vama. Svima vama, koji imate potrebu da nahranite duh. Vama, koji ste sposobni da osjetite i saosjetite. Vama, koji vjerujete da ton, slika i riječ mogu vratiti smisao u život. Ukoliko umjetnost stvaranja uzdiže i vaše i naše duše na visine dovoljno daleke od ove sumnjive i obeshrabrujuće stvarnosti. Ukoliko možemo svi da probudimo dijete u sebi, koje je sposobno da se da imam čast da vas sve pozovem u potrebu za smislom“. Poznata glumica se također osvrnula na odlazak velikih glumačkih legendi i prazninu koju su ostavili svojim odlaskom.

Budući da je jučer bio Svjetski dan glazbe ,  „Carmina Burana“ je  sigurno na najbolji mogući način  obilježila jučerašnji dan.

Publika nije krila oduševljenje  scenskom  kantatom, a glazbeni ugođaj sinoćnje večeri će zaista biti teško ponoviti.

Purgatorije su već u početku sebi zadale visoke standarde te će zahtjevna publika tijekom 72 dana festivala, koliko će trajati, uživati i nahraniti sebe raznim oblicima umjetnosti.

Za sve one koji sinoć nisu bili u prilici prisustvovati kulturnom događaju audiozapisom prenosimo mali dio sinoćnjeg spektakla.

Audio: 
Carmina Burana