Odluka žirija o nagradama Devetog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije 2014.

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. rujna 2014. - 10:42
Autor: 

Žiri Devetog festivala Mediteranskog teatra Purgatorije 2014. u Tivtu, u sastavu Mani Gotovac, teatrolog; predsjednica žirija, Tanja Bošković, glumica; Zoran Živković, producent; nakon sedam odgledanih predstava u zvaničnoj selekciji 03.09.2014. godine, u Tivtu, donio je odluku o dodjeli nagrada.

ODLUKE O NAGRADAMA:

  1. NAGRADA ZA NAJBOLJU PREDSTAVU na Devetom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2014. godine, jednoglasno dodjeljuje se predstavi

Kazališnoj predstavi PROVIDENCA

u produkciji Centra za kulturu Tivat – Crna Gora

  1. NAGRADA ZA NAJBOLJE GLUMAČKO OSTVARENJE na Devetom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2014. godine, jednoglasno se dodjeljuje se glumcu:

VOJINU ĆETKOVIĆU

  za uloge:  doktora Astića  u kazališnoj predstavi PROVIDENCA – Centra za kulturu Tivat – Crna Gora , i Otela u kazališnoj predstavi OTELO – Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda – Srbija,

  1. NAGRADA ZA GLUMAČKU BRAVURU na Devetom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2014. godine, dodjeljuje se jednoglasno glumcu:

NIKOLI ĐURIČKU

za ulogu Jaga u kazališnoj predstavi OTELO – Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda -Srbija

  1. SPECIJALNA NAGRADA za umjetničko dostignuće na Devetom Festivalu mediteranskog teatra Purgatorije 2014. godine jednoglasno se dodjeljuje:

LJILJANI MRKIĆ - POPOVIĆ

Za scenski govor u kazališnoj predstavi OTELO - Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda - Srbija

Kazališna nagrada  «Ivana Tomičić» koju dodjeljuje  Centar za Kulturu Tivat, za 2014. godinu dobio je MLADEN NELEVIĆ, glumac, za izuzetan doprinos u razvoju kazališnog izraza.