DOKUMENTARAC O MAKSIMU MRVICI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. svibnja 2012. - 0:26
Autor: 

Prethodnih dana završeno je snimanje dokumentarnog filma o eminentnom pijanisti Maksimu Mrvic u režiji Brune Bajić mlade redateljice iz Splita. Snimanja dokumentarca obavljena su u Šibeniku, Splitu, Zagrebu Londonu.
Dokumentarni film o Maksimu Mrvici sniman je na više lokacija a posebni kadrovi i razgovor snimnjeni su u rodnom Šibeniku gdje je započela njegova glazbena karijera, poput glazbene škole gdje se prvi put susreo s klavirom, podruma u školi gdje je vježbao dok su padale grante nad Šibenikom, kazalište gdje je održao neke od svojih prvih koncerata.

Film predstavlja između ostalog uspjehe i svjetska dostignića pijaniste Maksima Mrvice koji je svojim muzičkim kvalitetima i dostignućima na vrhu popularnosti u svijetu glazbe. U filmu se pojavljuju  brojna imena važna za njegovo stvaralaštvo poput Tonča Huljića i njegovog menadžera svjetskog glasa Mel Busha.
Premijera filma se očekuje u toku  ljeta u Hrvatskoj, nakon čega će film biti prikazan na raznim festivalima a aplicirati će i na najvećem filmskom festivalu u Americi "Sundance" koji je osnovao Robert Redford. Film će biti prikazan u Japanu I Kini gdje je Mrvica na samom vrhu popularnosti.