SVJETSKI DAN POMORACA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. lipnja 2012. - 10:26
Autor: 

Članice Međunarodne organizacije rada (ILO) odlučile su proglasiti 25.lipnja svjetskim Danom pomorca zbog jedinstvenog truda kojeg pomorci svakodnevno ulažu u razvoj međunarodne pomorske trgovine, svjetske ekonomije ali i civilnog društva uopšte. Na ovaj dan prije tačno godinu dana, STCW konvencija (Međunarodna Konvencija o standardima za obuku, izdavanje uvjerenja i vršenje brodske straže pomoraca ) i pridruženi joj zakoni prihvaćeni su na Diplomatskoj konferenciji u Manili, na Filipinima.

Svjetski dan pomoraca, koji se ove godine obilježava po drugi put u povjesti biće posvećen edukaciji građana, u cilju osvješćivanja javnosti o problemima sa kojima se pomorci svakodnevno bore. Ovogodišnja proslava imaće obilježje „on line" kampanje u kojoj tražimo da svi daju svoj glas podrške upotrebom društvene mreže. Budući da su naši pomorci brend po kojem se Crna Gora prepoznaje, pozivamo sve građane da na Facebook stranicama, Twitteru, Linkedinu i sličnim online protokolima čestitaju ovaj dan kroz jednostavnu i unificiranu rečenicu: " Hvala pomorcima".Cilj je odati čast našim i milionu pomoraca širom planete, o kojima svjetska javnost premalo zna i nije upućena u težak život koje nosi ovo časno zvanje
Povodom međunarodnog Dana pomoraca, 25. lipnja, svim pomorcima iz Crne Gore kao i svim ostalim pomorcima svijeta, čestitamo ovaj dan sa zeljom za mirnim morem.