PRVI KONCERT U KUĆI BUKOVAC

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 03. srpnja 2012. - 11:08
Autor: 

Rođendan velikog hrvatskog slikara Vlaha Bukovc (1855. - 1922.) proslavit će se u njegovoj rodnoj kući u Cavtatu, u srijedu 4. srpnja, predavanjem o umjetnikovim češkim danima i koncertom španjolskih glazbenika. Riječ je o Programu Plus 'Epidaurus festivala' (održanog od 9. do 19. lipnja u Cavtatu) u suradnji s Kućom Bukovac.
Dr. Vjera Borozan svoje predavanje 'Vlaho Bukovac u kontekstu češke povijesti umjetnosti fokusirat će na komparaciju djela Jaroslava Čermáka i Bukovca, na Bukovčev boravak u Pragu od 1903. do 1922. godine, gdje je bio profesor na Praškoj akademije, te na djela njegovih studenata nastala u okolici Dubrovnika 1908. godine. Predavanje počinje u 20 sati, a potom će u 21 sat koncert održati Luis Orden, flauta i María Esther Guzmán, gitara. Ovaj duo smatra se jednim od najistaknutijih ove vrste u Španjolskoj, a iza njih su nastupi u brojnim svjetskim koncertnim dvoranama. Bit će to, ujedno, prvi koncert klasične glazbe na adresi Bukovčeva 5, većinom uz skladbe najpoznatijeg impresionističkog skladatelja Claudea Debussyija, čija se 150. obljetnica rođenja slavi upravo ove godine.

Ulaz na koncert i predavanje su besplatni. Dođite, otkrijte još ljepote o velikom našem umjetniku i nadasve čovjeku – pozvala je umjetnička ravnateljica Epidiurus festivala, pijanistica Ivana Marija Vidović - prenosi Dubrovački vijesnik.