PRIJEDLOG ODBORU ZA IMENOVANJE ULICA I TRGOVA KOTOR

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 18. srpnja 2012. - 12:04
Autor: 

Na sjednici Središnjeg odbora HGI-a, odlučeno je da se Odboru za imenovanje ulica i trgova Kotora predloži da se jedna ulica, trg ili dio obale nazove imenom dr Miloša Miloševića.
Povodom inicijative u priopćenju se navodi "Nedavno je u Kotoru preminuo dr Miloš Milošević. Kada govorimo o njemu, govorimo o čovjeku neraskidivo vezanom za sredinu u kojoj je živio i djelovao, ali istovremeno i o ličnosti čije djelo uveliko nadmašuje okvire Boke Kotorske i Crne Gore; govorimo o polihistoru i znanstveniku svjetskoga glasa kojim bi se ponosile i mnogo veće sredine od Kotora, znanstveniku vrhunskoga formata kakvog zasigurno nećemo skoro imati. Stoga HGI ovim putem predlaže, i istrajati će u toj namjeri, da jedna od glavnih ulica ili neki trg u gradu Kotoru ili dio obale, uskoro dobiju ime dr Miloša Miloševića.

Mislimo da je to nešto najmanje čime se Kotor može odužiti čovjeku koji je najveći dio svoje više nego plodne znanstvene karijere i ukupnog životnog entuzijazma posvetio kulturnoj afirmaciji Kotora i koji se , slobodno možemo ustvrditi , dobrim dijelom zahvaljujući upravo imenu i radu dr Miloša Miloševića i prepoznaje u svjetskim okvirima kao sredina slojevitog i bogatog kulturnog nasljeđa" kaže se u priopćenju Središnjeg odbora HGI-a.