HNK "IVAN PL. ZAJC" NA PURGATORIJAMA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. srpnja 2012. - 10:34
Autor: 

Kazališna predstava HNK "Ivana pl. Zajca" – Rijeka, „Antigona" u režiji Ozrena Prohića odigrati će se na Ljetnoj pozornici u Tivtu večeras srijeda 25.srpnja u 21,30 sati.
Predstava „Antigona" bit će izvedena u okviru Festivala mediteranskog teatra „Purgatorije" kao jedna od ukupno jedanaest predstava u netjecateljskom dijelu festivala, što ih je odabrala selektorica, redateljica Tatjana Mandić Rigonat.

Temeljena na istoimenoj starogrčkoj, Sofoklovoj tragediji, ova predstava donosi priču o heroini koja se suprotstavlja vlasti i zakonu u želji da zaštiti i posluša zakone više od ljudskih, što, naravno, vodi tragičnom ishodu. No, istodobno se predstava, prema riječima dramaturginje Laure Marchig, iz sadašnjeg trenutka bavi i pitanjem: "Bi li se začudila Antigona, kad bi saznala da je postala izlikom suvremenim filozofima i piscima, koji nas pozivaju da preispitamo izvjesnosti svijeta, ideju koju smo stvorili o pojmu demokracije od pamtivijeka, ali naročito iz vremena Francuske revolucije, i koji nas upozoravaju na opasnosti koje proizlaze od same demokracije?"
U predstavi sudjeluju Elena Brumini, Elvia Nacinovich, Bruno Nacinovich, Rosanna Bubola, Giuseppe Nicodemo, Alida Delcaro,Giulio Settimo, Leonora Surian i Miriam Monica.