15. MINUTA SLAVE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. kolovoza 2012. - 10:44
Autor: 

Galerija Pizana, koja se nalazi u naselju i marini Porto Montenegro, biće domaćin ekskluzivne izložbe radova jednog od najznačajnijih predstavnika popularne kulture, Endija Vorhola, američkog slikara, reditelja, publiciste i glumca.
Izložba nosi naziv "15. minuta slave" i biće otvorena u petak, 3. kolovoza u 19 sati.

Postavku čini 30 originalnih i prepoznatljivih djela Endija Vorhola, nastalih u periodu 60-ih godina prošlog stoljeća, kada je pop art dostigao vrhunac umjetničkog izražavanja. Sito štampa kao prepoznatljiva tehnika pop arta zastupljena je u većini radova. Kontroverzni i uvijek zanimljivi Vorhol biće predstavljen ikonografijom simbola pop arta - Marilyn Monroe, Flowers, Marta Graham, Ladies and Gentleman i Speed Skater.
Speed Skater je, inače, rad koji se rijetko izlaže i predsatvlja produkt saradnje osnivača galerije Visconti Fine Art Lazara Vujića i samog Vorhola, a nastao je povodom edicije za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu (1984).
Prvo predstavljanje radova kultnog umjetnika u našoj državi organizovali su NVO Punkt i Telekom Crne Gore u saradnji sa Američkoim veleposlanstvom u Crnoj Gori.
Izložba "15. minuta slave" relizirana je u suradnji sa renomiranom galerijom Visconti Fine Art iz Ljubljane, koja ima višegodišnju tradiciju u promociji suvremene umjetnosti i posjeduje bogatu kolekciju radova umjetnika koji su obilježili pop art.
Izložba će biti otvorena do 20. kolovoza.