TEREZA NA CETINJU ODUŠEVILA PUBLIKU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. rujna 2012. - 12:29
Autor: 

Hrvatska glazbenica Tereza Kesovija održala je sinoć veliki koncert na Ljetnjoj pozornici, kojim je završen ovogodišnji program „Ljeto u Prijestonici". Prvi nastup hrvatske glazbenice na Cetinju nakon 26 godina, ovacijama je ispratilo više od 3.000 posjetilaca, ne samo sa Cetinja i okolnih gradova, već i gostiju iz zemalja regije.
Prostor za gledalište na Ljetnjoj pozornici bio je tijesan za sve koji su željeli ispratiti sinoćnmi koncert, koji je započet Kesovijinim pozdravom Cetinju i Crnoj Gori, melodijom „Prijatelji stari gdje ste".

Kesovijin nastup, u pratnji muzičara iz Hrvatske, te orkestra Muzičkog centra Crne Gore, trajao je gotovo tri sata, tokom kojih su brojni posjetioci različitih generacija horski pjevali njene nezaboravne hitove.
Tokom nastupa, Tereza Kesovija u više je navrata pozdravila prisutne, naglašavajući kako je lijepo opet biti sa prijateljima. Ona je posebne pozdrave i zahvalnost uputila gradonačelniku Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću, te poznatom stvaraocu Dimitriju Popoviću, koji su pratili večerašnji koncert.
Nastupu Tereze Kesovije na Cetinju prisustvovao je i renomirani beogradski šansonjer Đorđe Marjanović, kojeg je hrvatska muzičarka posebno pozdravila, a čiji je dolazak na Ljetnju pozornicu ispraćen velikim ovacijama publike.
Povratak Tereze Kesovije u crnogorsku Prijestonicu, na scenu na kojoj je prvi put nastupila 8. avgusta 1986. godine, obilježila je izuzetna atmosfera, te mnogo obostranih emocija.
Brojni obožavaoci, Kesoviji su uoči i nakon koncerta poklanjali bukete cvijeća i druge darove, koncert je umjesto predviđenih dva sata trajao puna tri.
Izvor: www.cetinje-mojgrad.org

Foto: www.cetinje-mojgrad.org
           www.cetinje.me
          Jelena Vukasović