"GLAZBA JE ZVONKA RADOST"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. listopada 2012. - 10:53
Autor: 

Sinoć je u Đurićima, u organizaciji župnog ureda i Hrvatske građanske inicijative, priređen koncert tivatske klape Jadran. Pod stoljetnim zvonikom svete Ane, obasjana zvjezdanim nebom, u simfoniji đuričkog kamena i klapskih melodija, mnogobrojna publika oduševljeno je pjevala i pljeskom nagrađivala izvedbe gostiju iz Tivta. Zrakom su se prolamali zvuci poznatih dalmatinskih skladbi, a na trenutak i crkvenih zvona, što je dodatno doprinijelo estetskom ugođaju. Jesenja večer pretvorila se u blagdan glazbe, nasmijanih lica posjetitelja i gostoprimstva domaćina, postajući svima jedna neponovljiva radost. Da čovjekovu dušu može zadovoljiti samo kvalitetan sadržaj, potvrdila su sva zadovoljna lica koja će obogaćena ovim lijepim događajem, zasigurno vedrije nastaviti dalje, u svoju svakodnevicu.

Domaći župnik, don Siniša Jozić, na početku je programa pozdravio sve goste i toplo zahvalio Hrvatskoj građanskoj inicijativi na pomoći prigodom organiziranja koncerta. "Kažu da je glazba zvonka radost. Večeras se prepustimo toj zvonkoj radosti i uživajmo!", rekao je don Siniša, izrazivši iskrenu nadu da je ovaj koncert samo prva kulturna manifestacija u Đurićima kojih će biti još.
Među brojnom publikom koja je pratila divan nastup klape Jadran bio je i generalni konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Božo Vodopija, predsjednica Hrvatske građanske inicijative, Marija Vučinović, zastupnica u Skupštini Crne Gore ispred HGI-a, Ljerka Dragičević, predsjednik Hrvatske krovne zajednice 'Dux Croatorum', Zvonimir Deković i mladi HGI-a.
Na našim fotografijama pogledajte kako je bilo sinoć na koncertu klape Jadran u Đurićima.