"KUMPANJI" U TIVTU

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 12. veljače 2011. - 12:58
Autor: 

Sinoć je u prepunoj dvorani Centra za kulturu Tivat koncert održala klapa Kumpanji sa Korčule. Kao gost večeri nastupila je domaća klapa "Jadran". Dom kulture "Gracija Petković" bio je mali da primi sve ljubitelje klapskog zvuka. Ogroman broj posjetitlja u nemogućnosti da sjedne, neumorno je stajao nekoliko sati i uživao uz zvuke klapske glazbe. Širok opus dalmatinskih pjesama u izvedbi "Kumpanja" izazvao je erupciju oduševljenja i izliva emocija. Voditelj klape Janes Vlašić svojim upadicama dodatno je šarmirao publiku, koja mu je odgovarala brojnim aplauzima. Svoj doprinos u općoj atmosferi nabijenoj emocijama, dala je i tivatska klapa "Jadran", koja je takođe pobrala simpatije sinoćnjeg auditorijuma. Kulminacija je nastupila zajedničkim nastupom na sceni obju klapa, što je dodatno oduševilo publiku.

Više nego tijesna dvorana Centra za kulturu Tivat je pokazala da je klapska glazba neodvojiva od mentalnog, duhovnog i genetskog koda čovjeka rođenog pod bokeškim nebom. Ono što posebno raduje je brojna mladež , koja je sinoć prepoznala pravi umjetnički izričaj te bila brojna u sali. I pored raznih ponuda kiča i šunda, koji im se svakodnevno nude, oni su sinoć izabrali pravo mjesto i pravi događaj.
Na kraju, brojna lica posjetitelja odavala su zadovoljstvo i radost. Otišli su svojim domovima, obvezama i uobičajenom životu emocionalno nahranjeni i duhovno bogatiji za jedan veličanstven događaj, jer sinoć je u Tivtu, doista bio praznik glazbe.
U našim audio zapisima možete čuti što su za naš radio izjavili sami akteri koncerta.
Audio: Janes Vlašić voditelj klape Kumpanji

Audio: Silvio Marković član klape Jadran

Foto: Radio DUX