TIVAT NA “LUČINDANSKIM DANIMA” U ZAGREBU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. listopada 2012. - 16:15
Autor: 

Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske i Društvo Crnogoraca i prijatelja Crne Gore "Montenegro" Zagreb i ove godine, 14-ti put za redom, organizraju manifestaciju "Lučindanski susreti" pod pokroviteljstvom gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. organizatori su ove godine uputili Tivtu poziv da nastupi kao glavni gost manifestacije koja počinje sutra u glavnom gradu Hrvatske te da se predstavi posebnim kulturnim i turističkim programom.
Manifestacija "Lučindanski susreti" će se održati u subotu u dvorani zagrebačkog Studentskog centra. Gradonačelnik Dragan Kankaraš prihvatio je poziv Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske da Tivat ove godine bude općina–gost "Lučindanskih susreta", a u delegaciji koja danas putuje za Zagreb, biće predstavnici lokalne uprave, privrede i kulturni poslenici Tivta. Kankaraš će sa zagrebačkim kolegom Milanom Bandićem razgovarati o mogućnostima privredne i kulturne suradnje dva grada, a na posebnom štandu u Studentskom centru u Zagrebu predstaviće se Turistička organizacija Tivta.

Učesnicima susreta Crnogoraca Hrvatske, predstaviće se i Folklorni ansambl "Boka", vokalno-instrumentalna grupa "Bellezza", koju čini oktet profesora Muzičke škole iz Tivta, pjevačica Edita Slaby-Brkan i grupa članica Organizacije žena Tivta koja će gostima manifestacije "Lučindanski susreti" predstaviti stare poslastice bokeljske kužine. Pored Tivćana, u programu učestvuje i klapa "Colura Montenegrina" iz Splita i hor Zajednice Crnogoraca Zagreb. Kako saopštavaju organizatori, u subotu se na "Lučindanske susrete" u Zagrebu očekuje dolazak crnogorskih iseljenika iz Republike Hrvatske, okolnih država, gosti i predstavnici državnih i gradskih institucija iz Hrvatske i Crne Gore.
Siniša Luković