PREDSTAVNICI HRVATSKE MANJINE U SLAVONSKOJ POŽEGI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 06. studenog 2012. - 11:33
Autor: 

U organizaciji Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Hrvatskog gradjanskog društva Crne Gore - Kotor, proteklog vikenda predstavnici Hrvatske nacionalne manjine iz Boke Kotorske predstavili su dio svoje kulturne tradicije i baštine gradjanima Slavonske Požege.
Po dolasku u Požegu delegaciju iz Boke kotorske dočekao je predsjednik Ličko zavičajnog društva "Vila Velebita" prof.dr. Josip Fajdić i Zdravko Ronko Župan požeško - slavonske županije i gradonačelnik Slavonske Požege, koji je gostima predstavio općinu i županiju.

Nakon cijelodnevnog obilazka grada Požege i upoznavanja sa znamenitostima grada, u večernjim satima održan je koncert u požeškom kazalištu. Na početku koncerta prigodnim riječima dobrodošloce goste iz Boke pozdravio je prof.dr. Josip Fajdić predsjednik Ličko zavičajnog društva "Vila Velebita" a u ime gostiju zahvalio se predsjednik HNV-a CG Miroslav Franović. Tom prilikom razmjenjeni su prigodni pokloni. Na koncertu su nastupili ženska klapa "Bisernice Boke", mandolinski sastav Hrvatskog gradjanskg drustva, "Tripo Tomas" i folklorna sekcija "Bokejska Mornarica 809".
Delegaciju iz Boke su činili predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Miroslav Franović, tajnica Hrvatskog gradjanskog društva CG Danijela Vulovic, urednica Hrvatskog Glasnika Tijana Petrović i Vlasta Mandić ispred klape "Bisernice Boke".
Sa predstavnicima grada Požege dogvorena je uzvratna posjeta sledećeg ljeta u Boki kotorskoj.
Valentina Belan