NEUOBIČAJENO BOGOSLUŽENJE ZA „NEPODNOŠLJIVE“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 18. studenog 2012. - 18:00
Autor: 

Nesvakidašnja, ali duboko ljudska i esencijalno hrišćanska molitvena namjera, okupila je danas vjernike u župnoj crkvi Svetog Roka u Donjoj Lastvi kod Tivta. Naime, na inicijativu lastovskog župnika don Dejana Turze, jutros se molilo se za konkretne osobe sa kojima svako od vjernika prisutnih na misi, lično ima problema bilo u prihvaćanju ili medjuljudskoj komunikaciji a sa tim osobama djeli život - porodični, poslovni ili društveni.
U prigodnoj propovjedi don Turza je pojasnio smisao ove molitve, naglašavajući da "u svim ljudskim zajednicama postoje ljudi koji se medjusobno ne mogu pogledati u oči, koji ne komuniciraju jer nemaju što više reći jedni drugima."

"Stoga nastupa ćutanje koje želimo nadići Božjom pomoći te, ući u komunikaciju koja predstavlja most za slijedeći razgovor i oživljava međusobne odnose. Dobro bi bilo sjetiti se takvih osoba u svom životu, a potrebu za takvim spomenom jače osjetimo kada doživimo da mi nekima nismo vrijedni, da nas ne pozdravljaju, ne vide, da im nismo potrebni. Molitva je idealan način kojim možemo svojim bližnjim i onim dalekim iskazati ljubav i poštovanje."-poručio je, pored ostaloga, okupljenim vjernicima don Turza.
U molitvi vjernika tako se posebno molilo za međusobnu ljubav, strpljivost, opraštanje, zajedništvo, mir medju ljudima i uzvraćanje dobrim na uvrede koje pojedinac doživljava.
S.L