HRVATSKA U POLUFINALU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. siječnja 2013. - 23:28
Autor: 

Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Španjolskoj nakon što je u četvrtfinalu u Zaragozi svladala branitelja naslova i aktualnog olimpijskog pobjednika Francusku sa 30-23 (13-12).
Sjajnu utakmicu odigrao je Domagoj Duvnjak koji je postigao devet golova, pet je dodao Zlatko Horvat, sve u drugom poluvremenu, dok je Cedric Sorhaindo postigao pet pogodaka za Francusku.

Hrvatska će u polufinalu u petak u Barceloni s početkom u 21.30 sati igrati protiv europskog prvaka Danske.

Audio: Izbornik Slavko Goluža

Goluža: Za ovo SP smo imali veliki motiv
Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža veliku (30-23) pobjedu protiv Francuske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Zaragozi posvetio je svima koji su vjerovali u uspjeh ove reprezentacije.
"Ovo je velika pobjeda, a posvećujemo ju svima koji su vjerovali u nas. Za ovo Svjetsko prvenstvo smo imali veliki motiv, ja posebno. U polufinalu nas čekaju opasni Danci, ali idemo do kraja".
Igrač utakmice s devet postignutih pogodaka bio je Domagoj Duvnjak.
"Čestitam suigračima na velikoj borbi, ovo što mi igramo u obrani je fantastično. Iscrpljeni smo, ali skupit ćemo snagu za polufinale i dvoboj protiv Danske. Nadam se da nećemo ovdje stati".