TRIPUNDANSKE SVEČANOSTI - PROGRAM

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 02. veljače 2013. - 11:22
Autor: 

U sklopu proslave zaštinika grada Kotora, Svetog Tripuna mornari Bokeljske mornarice će večeras u 18 sati prenijeti relikvijar do oltara u katedrali, a potom će uslijediti večernja služba i kađenje moći.
Na Tripundan u nedelju predviđen je program, u 9.20 - odred Bokeljske mornarice će uz Gradsku muziku pred glavnim gradskim vratima dočekati odred mornara iz novske i tivatske podružnice, u 9.40 – formiranje glavnog odreda Bokeljske mornarice i prolazak kroz grad, u 9.50 – raport viceadmiralu Bokeljske mornarice ispred katedrale, u 10 – kolo Mornarice u čast Svetog Tripuna a u 10.30 – pontifikalna sveta misa koju će služiti msgr. Zef Gaši, barski nadbiskup, umjesto najavljenog msgr. Egidije Živković koji je spriječen zbog bolesti. Na koncu Euharistijskog slavlja slijedi svečana procesija ulicama grada Kotora.

Tripundanske svečanosti završavaju se u nedjelju, 10. veljače, kada će se slaviti sv. Misa u 10:00 sati, a podne je spuštanje stijega sa katedrale.
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore organizira tradicionalno Tripundansko veče koje će biti održano večeras 2.veljače(subota) u hotelu „Splendid" u Bečićimanu 20.30sati.
U programu učestvuju grupa „Slatka tajna" iz Metkovića i kotorski sastav „Tri kvarta", ženska klapa „Incanto" iz Kotora.