PREDSTAVLJEN PROJEKAT „PRIRODA ZA BUDUĆNOST“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. veljače 2011. - 10:20
Autor: 

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić predstavio je u Dubrovniku tri milijuna kuna vrijedan projekt turističkog unapređenja prirodnih vrijednosti pod nazivom "Priroda za budućnost". Javno poduzeće za nacionalne parkove Crne Gore sudjeluje u tom projektu kao partner Dubrovačko- neretvanskoj županiji. Projekt ima za cilj da pospješi prekograničnu suradnju između dvije regije, poboljša turističku infrastrukturu i unaprijedi upravljanje prirodnim resursima na jednoj i drugoj teritoriji. Riječ je o međunarodnom projektu, u okviru kojega su partneri dobili bespovratnu financijsku pomoć od Evropske komisije projekta "Priroda za budućnost" koji je vrijedan oko 405 tisuća eura, a sa crnogorske strane nacionalni parkovi će u naredne dvije godine dobiti bespovratnih 150 tisuća eura .

O implementaciji projekta koja je već počela i koja će se odvijati kroz tri faze za naš radio govori šef službe za razvoj i unapređenje Javnog poduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, Veselin Luburić, koji između ostalog najavljuje "Uredićemo vidikovce i postaviti teleskope za posmatranje na Skadarskom jezeru kao i u Nacionalnom parku Lovćen, jer poznata je činjenica da su vidikovci u Nacionalnom parku Lovćen jedna od najvećih ili najveća ambijentalna vrijednost na ukupnom crnogorskom prostoru."
Više poslušajte u našem audio zapisu šefa službe za unapređenje i razvoj Javnog poduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Veselina Luburića.
Audio: Veselin Luburić - Nacionaln parkovi Crne Gore