"ZBORNIK STIJEPA OBADA" U KOTORU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. ožujka 2013. - 10:49
Autor: 

U povodu 80. obljetnice života i 50. obljetnice znanstvenoga rada, zaslužnoga hrvatskog povjesničara i kulturnog djelatnika, znanstvenika prof.dr.sc. Stijepa Obada, redovitog profesora Sveučilišta u Zadru, Hrvatsko građansko društvo Crne Gore-Kotor organizira predstavljanje knjige "Zbornik Stijepa Obada", u subotu 16. ožujka u 19.30 sati u Galeriji solidarnosti, Stari grad-palača Pima.
Zbornik će predstaviti: dr. sc. Marko Trgorić i dr. sc. Josip Vrandečić, a o profesoru Obadu i Zborniku će govoriti mr. Marija Mihaliček, povjesničarka umjetnosti. Na predstavljanju zbornika sudjelovat će i sam autor Stijepo Obad.

Povodom 80. rođendana znanstvenika Stijepa Obada, na inicijativu studenata objavljen je zbornik, zahvaljujući potpori Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru, Zavoda za povijesne znanosti HAZU, Odjela za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu, te Državnog arhiva u Zagrebu.
„Zbornik Stijepa Obada" jedinstveno je izdanje u kojem se nalaze radovi nekadašnjih studenata profesora Obada, točnije 35 autora, bivših Obadovih studenata, su svoje radove uobličili u ovom zborniku koji sadrži 795. stranica. Podijeljen je u tri dijela: u prvom je obrađeno i predstavljeno znanstveno i kulturno djelovanje prof. Obada, u drugom se nalaze 22 rada raznih povjesničara novovjekovaca, studenata profesora Obada, u trećem iscrpna bibiliografija njegovih radova.