ČIŠĆENJE KOTORSKOG ZALIVA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. travnja 2013. - 10:21
Autor: 

Povodom obilježavanja Mjeseca Planete Zemlje - Travanj 2013, planinarski klub "Vjeverica", ribarski klub "Zubatac", i NVO "Beštije-Kotor" organiziraju akciju čišcenja Kotorskog zaliva.
Akcija je planirana za 06. travnja 2013. godine u 8:30 časova, sa okupljanjem kod zgrade Lučke Kapetanije na Luži.

Planirano je da se u navedeno vrijeme krene sa kopna i mora, duž cijele obale od Dobrote pa preko Kotora, do Mula. Učesnici bi se podijelili u posade, i to one koji hodaju pješke po terenu i posade na barkama koje bi bile podrška pješacima. Prikupljeni otpad bi se tovario u plastične kese pa dostavljao ekipama na barke koji bi isto odvozili i istovarali na Luži (rivi). U upotrebi će biti i veliki splav firme "Cogi" koji bi bio postavljen na sredini zaliva kako bi ekipe barki s Mua na njemu odlagali otpad. Kasnije je u planu da ekipe komunalnog preduzeća dopreme kontejnere koje bismo napunili prikupljenim otpadom.
Za učesnike je predvidjen suvi obrok i sokovi (voda), kao i zaštitna oprema i pogodne alatke za rad. Akcija će biti popraćena medijski, biće organizovana i podjela sadnica mladih zimzelenih stabala, za one koji su voljni da i tako pomognu okruženju sadjenjam makar jednog stabla u svom dvorištu ili bilo gdje drugo.
U istoj organizaciji pripremićemo izlozbu fotografija o akciji čišcenja Kotorskog zaliva a izložba je planirana u SC "Kamelija", Kotor od 15 do 18. travnja.
Ovu akciju podržavaju Turistička organizacija Kotor, i Javno komunalno preduzeće Kotor.
Još jednom pozivamo sve volontere/ke, ljubitelje grada Kotora i Boke da se pridruže akciji. Motiv akcije je uključivanje savjesnih građana/građanki sa ciljem promovisanja ekoloških inicijativa kroz druženje, kao i promotivno čišćenje naše životne sredine, sa idejom da pokažemo i naučimo ljude koji to ne znaju, te spriječimo uzrok samog zagađivanja okruženja, koliko je to moguće.
Za dodatne informacije koristite sljedeće kontakte: 069/ 683 249 - Goran 067/261 944 Patricia - 069 494 373 Ivan
Organizacioni odbor