AKCIJA ČIŠĆENJA ZALIVA - SAKUPILI 300 VREĆA OTPADA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 07. travnja 2013. - 10:49
Autor: 

U akciji čišćenja obale i površine mora u Kotorskom zalivu, koja je održana u subotu na potezu od crkve Svetog Stasija u Dobroti do naselja Muo, prikupljeno je oko 300 velikih kesa otpada, kazala je Radio Dux kordinator akcije Patricija Pobrić iz Planinarskog kluba „Vjeverica".
Preko stotinu učesnika akcije krenulo sa kopna i mora, duž cijele obale od Dobrote, preko Kotora, do Mula. Učesnici su bili podijeljeni u posade, i one koji hodaju pješke po terenu. Prikupljeni otpad, među kojem je najviše bilo automobilskih guma i plastičnog otpada, poput raznih boca, stavljao se u kese i dostavljao ekipama na barkama koje su ga odvozile i istovarale na kotorskoj rivi, a radnici Javnog komunalnog preduzeća kasnije otpremili na deponiju.

Aktivisti su besplatno građanima dijeli mlade sadnice bora za sađenje. Akciju, u kojoj su pored članova PK „Vjeverica", učestvovali i Klub za sportski ribolov „Zubatac", navijački klub „Beštije", volonteri Crvenog krsta Kotor, te štićenici Zavoda za gluvu djecu, podržali su Javno Komunalno preduzeće Kotor i Turistička organizacija Kotor.
Akcija se nastavlja za dvije nedelje.