KNIGHTSBRIDGE ŠKOLA RADIĆE PO UZORKU BRITANSKOG INTERNATA

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. svibnja 2013. - 19:36
Autor: 

Međunarodna škola "Knightsbridge Montenegro" (KSI) koja radi u sklopu nautičko-turističkog naselja i marine Porto Montenegro u Tivtu najavila je da će od rujna poslovati kao prva škola-internat u Crnoj Gori, a tada će početi i implementacija IB (International Bachaulerate) nastavnog programa za više razrede osnovne i niže razrede srednje škole.
"Vrata "Knightsbridge International"-internata, odnosno bording škole, biće otvorena za dječake i djevojčice uzrasta od 11 do 15 godina. Koncept internata vezuje se uz britansku tradiciju obrazovanja i pored tradicionalnih školskih aktivnosti podrazumijeva uslugu prenoćišta, objedovanja, učenja i cjelokupnog niza vanškolskih aktivnosti – učenici i nastavnici žive zajedno u mirnom i bezbjednom okruženju školskog kampusa. Život u bording školi može ponuditi mnogo više u odnosu na dnevne škole. Za vrijeme boravka u kampusu o djeci će se starati „boarding parents" – staratelji koji o njima brinu nakon redovne nastave. Ulogu bording roditelja u KSI školi, preuzeće Kolin Kej, pedagog sa velikim iskustvom u radu sa djecom, koji je radio na „King's College" u Madridu i „United World College" u Mastrihtu."- saopšteno je danas tim povodm iz KSI Montenegro škole u Tivtu koju trenutno pohađa tridesetak djece raznih nacionalnosti.

Nova internat-škola će raditi u skladu sa „British Boarding School Standards" – regulativom propisanom od strane britanskog Ministarstva obrazovanja, njegujući najviše britanske standarde bording škola. Osim djece smještene u kampusu, KSI bording školu će pohađati i djeca koja će se nakon školskog dana vraćati kućama, čime se ova škola svrstava u red tzv. semi-bording škola.
Inače, od rujna će KSI Montenegro škola uvesti i tzv. MYP nastavni program za djecu uzrasta od 11 do 15 godina, sa planom da u 2015. bude uveden i program za maturante, učenike uzrasta od 16 do 19 godina, čime će biti zaokruženo obrazovanje djece od 3 do 18 godina.
KSI Montenegro škola smještena je u bivšem hotelu podmorničara nekadašnjeg tivatskog Arsenala, u okviru naselja Porto Montenegro u Tivtu.
"Kampus će moći da primi do 300 učenika, a njegovi kapaciteti podrazumijevaju zajednički prostor za slobodno vrijeme, kuhinju i prostor za objedovanje, biblioteku, malu ambulantu, kao i niz objekata namijenjenih sportskim aktivnostima. Sasvim nov koncept bording školovanja omogućiće djeci iz Crne Gore i regiona da steknu kvalitetno međunarodno obrazovanje, po uzoru na njihove vršnjake iz najprestižnijih britanskih internata."- stoji u priopćenju KSI Montenegro škole.
Siniša Luković