VATERPOLO – „CATTARO“ PRVAK

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. svibnja 2013. - 20:06
Autor: 

Na osnovu najboljeg učinka u ligaškom dijelu takmičenja Vaterpolo akademija „Cattaro" stekla je pravo da bude domaćin završnog turnira Prvenstva Crne Gore u kategoriji 2000 godište i mlađi.
U polufinalnoj utakmici Cattaro je savladao ekipu Jadrana iz Herceg Novog rezultatom 7-6. U finalnoj utakmici Cattaro je pobjedio ekipu Primorca rezultatom 10-2.
Cataro je osvojio je prvo mijesto i time stekla naziv Prvaka Crne Gore za 2012/13 u vaterpolu za kategoriju 2000 godište I mlađe.
Drugo mjesto pripalo je ekipi Primorca, a treće Jadranu iz Herceg Novog.

Najbolji igrač i strijelac završnog turnira Prvenstva Crne Gore je igrač Cattara Nebojša Vušković.
Osvajanjem prvog mjesta, kao i drugog mjesta na turniru Olimpiskih nada potvrđena je dominacija VA Cattaro u ovoj kategoriji. Ove dvije činjenice kao i rezultati ostvareni u ostalim mlađim kategorijama potvrđuju da Akademija ulaže veliki trud, zalaganje i radu sa mlađim uzrastima.
Od prvog dana Cattaro poklanja pažnju radu sa mlađim kategorijama, koje su nesumljivo napredovale što pokazuju postignuti rezultati. Na ovaj način ostaruje se sigurna budućnost kako kotorskog tako i crnogorskog vaterpola. Krajnje je vrijeme da društvo i zajednica ulože više sredstava da bi se ovaj kavalitetan sport održao - saopštio je predsjednik kluba Antun Pana Milošević.