GODIŠNJA SKUPŠTINA HRVATSKOG GRAĐANSKOG DRUŠTVA U BARU

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. svibnja 2013. - 11:17
Autor: 

Redovna XII. Godišnja skupština Hrvatskog građanskog Društva Crne Gore održana je u subotu u Dvorani zavičajnog muzeja - Dvorac Kralja Nikole.
Skupština je održana u Baru povodom desete obljetnice formiranja Podružnice HGD-a Bar. Tom prigodom predsjednik HGD CG Mirko Vičević uručio je poklon podružnici i zaželio još mnogo godina uspješnog rada.
Učesnike skupštine i goste pozdravio je Vladimir Marvučić predsjednik podružnice HGD-a Bar koji je na početku u znak zahvalnosti za razvoj društva i dosadašnji rad uručio poklon jednom od osnivača društva i starom aktivisti Dariju Musiću.

U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore prisutne je pozdravio predsjednik Miroslav Franović.
Izvještaj o radu društva u proteklih godinu dana podnion je Predsjednik HGD-a Crne Gore Mirko Vičević koji je istakao da je protekla godina iznimno važna za rad društva.
"Dogodile su se pozitivne stvari koje promoviraju našu zajednicu predstavljaju naš nacionalni identitet te samim tim nas vežu sa osnovnim načelima osnutka HGD. Bliži se dan ulaska Republike Hrvatske u zajednicu Europskih država na čemu smo svi ponosni. Prvi put u povjesti hrvatski korpus na parlamentarnim izborima samostalnim nastupom HGI prelazi izborni cenzus i dobija poslanika u Parlamentu Crne Gore. Prvi puta je u Vladi Crne Gore na poziciji ministrice predsjednica HGI-a Marija Vučinović.
Rad našeg društva ocjenio bih kao jako požrtvovan, svima hvala koji su učestvovali, ljubav koju imate prema našem društvu najbolji je garant uspjeha za zajedničku budućnost"- kazao je Vičević.
U protekloj godini organizirali smo brojne koncerte, omaž Tripu Tomasu, božićne koncerte u Tivtu, Kotoru, Baru i Podgorici, projekat terenske nastave učenika hrvatskog jezika koji su posjetili Zagreb i okolinu te se upznali sa prirodnim i kulturnim ljepotama - podsjetio je predsjednik HGD-a Mirko Vičević.
Skupština je prihvatila izvještaj o radu i finasiski izvještaj za proteklu godinu, kao i plan rada za naredni period.
U povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja , dr Svijetlana Zeković iz podružnice HGD Podgorica najavila je niz manifestacija i fešti, projekat pod nazivom "Boje zvuci i okusi Hrvatske".
"Sa manifestacijama počinjemo u Podgorici gdje će se predstaviti Slavonija, a u devetom i desetom mjesecu Dalmacija, a krajem godine predstaviti će nam se Istra" kazala je dr. Svijetlana Zeković.
U glazbenom dijelu nastupio je kotorski VIS "Lungo Mare".
Hrvatsko građansko društvo Crne Gore osnovano je 23.lipnja 2001.godine.
Više u našoj foto galeriji.
Audio: Predsjednik HGD CG Mirko Vičević