“BOJE, ZVUCI I OKUSI HRVATSKE” POČINJU PREDSTAVLJANJEM SLAVONIJE I BARANJE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. lipnja 2013. - 13:01
Autor: 

"Boje, zvuci i okusi Hrvatske" naziv je projekta koji, povodom skorašnjeg ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, organizira podgorička podružnica Hrvatskog građanskog društva Crne Gore na čelu s predsjednicom Svjetlanom Zeković. Cilj projekta je predstaviti Crnoj Gori specifičnosti i ljepote pojedinih hrvatskih regija. Jer su hrvatske regije veoma raznolike i bogate sadržajima, predviđa se da će projekt trajati dvije godine.
Najprije će 15. lipnja u Podgorici biti predstavljene boje, zvuci i okusi Slavonije i Baranje. Na postavljenom videobimu prikazivat će se prirodne ljepote poput Kopačkog rita, te lijepi gradovi i dvorci. Posjetitelji će moći čuti prepoznatljive pjesme Slavonije i Baranje te probati kulinarske specijalitete tipične za ovaj kraj. Nakon Slavonije i Baranje, ove godine će još biti predstavljene dvije hrvatske regije; Dalmacija i Istra. Iduće godine plan je predstaviti Liku i Zagorje.

Rođena Slavonka dr. sc. Svjetlana Zeković u Podgoricu dolazi prije tridesetak godina. Danas uspješna pedijatrica vrlo je angažirana u podgoričkoj podružnici Hrvatskog građanskog društva Crne Gore.
U današnjoj emisiji Tragom Hrvata Boke i događaja predstavila je projekt "Boje, zvuci i okusi Hrvatske" te je govorila i o aktivnostima i planovima Društva.