OTVOREN 20. METUBES-BUDVA

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. ožujka 2011. - 14:35
Autor: 

20. Međunarodna turistička burza i Sajam turizma, opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo – METUBES otvorena je danas na Jadranskom sajmu i trajat će do 26. ožujka.
Poseban segment ovogodišnjeg METUBES-a predstavlja Festival turističkih komunikacija. U odnosu na prethodne godine koncept Festivala je promijenjen, povećan je broj kategorija za takmičenje, a ovogodišnji Festival se održava pod sloganom „Snovi ,strasti, uzbuđenja".
U okviru 20. METUBES-a održat će se bogat i kvalitetan program koji će obuhvatiti niz okruglih stolova, poslovnih susreta, prezentacija i sjednica Odbora.

U organizaciji Univerziteta Mediteran, Fakulteta za turizam Bar, danas je održan okrugli sto „Hotelijerstvo u Crnoj Gori – stanje i perspektive". Privredna komora Crne Gore organizirala je bilateralne sastanke hotelijera sa proizvođačima hrane, a o ključnim problemima turističke destinacije Crna Gora uoči sezone 2011. diskutirano je na okruglom stolu u organizaciji Turističkog foruma.
Drugog dana Sajma, Zavod za zapošljavanje Crne Gore organizirat će okrugli sto na nekoliko tema iz oblasti zapošljavanja u turizmu i ugostiteljstvu, Adria Management Group će prezentirati portal World of Tourism, a hotelsko edukativni centar HEC će promovirati stručna zanimanja na okruglom stolu "Stručno obrazovanje u Crnoj Gori".
U organizaciji Jadranskog sajma i Crnogorskog turističkog udruženja održat će se Burza privatnog smještaja, na kojoj će se susresti agencije i vlasnici privatnog smještaja, i u direktnom kontaktu pokušati da dogovore poslovne aranžmane.
Potvrđeno je održavanje takmičenja u ugostiteljstvu u organizaciji Udruženja šefova kuhinja Crne Gore, takmičenje barmena u organizaciji Udruženja barmena Crne Gore.
20. jubilarni METUBES opravdat će očekivanja i na pravi način najaviti turističku sezonu u 2011. godini.
Audio: Pomoćnik Ministra turizma i održivog razvoja  Zoran Duletić

Audio: Izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković