GLAZBENO POETSKO VEČE PJESNIKINJA PERFILJEVE I KRAMBERGER

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. lipnja 2013. - 10:38
Autor: 

Glazbeno pjesničko veče pjesnikinja Maje Perfiljeve i Milene Kraljević Kramberger održano je u četvrtak u crkvi Svetog Duha.
Kao gosti večeri nastupili su učenici Muzičke škole "Vida Matjan" Barbara Kovač, Ivanka Muhadimović, Relja Ćalasan, Ana Radonjić, klape "Bokeljski mornari" i Inccanto" kao i pjesnici Dragan Popadić, Tamara Milenković, Miomir Maroš i Dušanka Belada.
Poznata pjesnikinja autorica sad već antologijske skladbe "Bokeljska noć" koja je nastala prije 46 godina sa svojim gostima priredila je divno pjesničko veče. Perfiljeva je ispričavši interesantnu priču kako joj je nastup u Bratislavi "Bokeljska noć" kada je osvojila nagradu na međunarodnom festivalu – Srebrni ključ intervizije, pomogao da dođe i upozna svoj dio ruske obitelji po ocu.

Maja Perfiljeva je rođena u Tivtu, gdje je provela djetinjstvo i tako postala neraskidivo vezana za Boku. Zavičaju je posvetila više pjesama, a najpoznatija je Bokeljska noć. Perfiljeva je profesorica hrvatskog jezika i književnosti, živi u Zagrebu i Tivtu, a posljednjih godina vodi Pjesničku školu.
Milene Kraljević Kramberger dobitnica nagrade Udruženja književnika "Branko Miljković" iz Niša, kazivala je stihove iz zbirke pjesama "Sačuvaj sjećanja".