FEŠTA KAMELIJA 2011

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. ožujka 2011. - 8:21
Autor: 

U Stolivu je održana centralna Fešta kamelija 2011. uz bogat kulturno zabavni program a proglašen je i najljepši đardina sa kamelijama i izabrani su najljepši aranžmani od ovog egzotičnog cvijeta.
U prisustvu velikog broja posjetioca fešta je započela dolazakom kapetana barkom na vesla do mula u Stolivu, koji je donio sadnicu kamelije. Porodici i u znak ljubavi poklonio cvijet kamelije sa dalekog istoka iz Japana.
Stolivljani su ovogodišnju manifestaciju posvetili Japanu – postojbini kamelije koja je po legendi u Boku jedrenjakom stigla 1870. godine.
Minutom ćutanja odata je pošta stradalima u zemljotresu i cunamiju u Japanu, a pušten je balona u zrak, djeci Japana poslati su crveni i bijeli baloni ukrašeni cvijetom kamelije.
U bogatom zabavno-kulturnom programu učestvovali su folklorni ansambl "Nikola Đurković", plesni studio "Belissima", a premijeru je imala nova kotorska klapa "Grota".

I najmlađi su dali doprinos ovoj fešti muziciranjem na raznim instrumentima i recitovanjem pjesama na temu kamelija.
Milanka Vranić je dobitnica nagrade za najljepši đardin, a za najbolji aranžman je proglašen "Prijateljstvo" autora Matije Mihovića. Drugi je "Kampanjio Sv. Marije" autora Darka Đurovića i Marka Markovića, a treći aranžman je "Kutija od kamelija" koji je pripremila knjižara "Šekspir".
Bal kamelija uz izbor ovogodišnje dame kamelija će se odrzati u subotu 2. travnja u hotelu "Vrmac" na Markovom rtu.
Audio: predsjednik NVO "Kamelija" - Romeo Mihović