Fešta kamelija u Stolivu uz brojne posjetitelje

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 31. ožujka 2019. - 19:18
Autor: 

Centralna manifestacija „Fešta kamelija Stoliv 2019."  održana je danas  na platou ispred Doma kulture "Niko Bilafer" u Stolivu, uz prigodan kulturno-zabavni program vrativši se  duhom u neka stara vremena. Romeo Mihović je prisutne podsjetio da NVU "Kamelija" Stoliv ove godine slavi stotu godina od osnutka tamburaškog društva. Brojni posjetitelji su bili u prilici  pogledati maštovite cvjetne aranžmane, kao i likovne i literarne radove učenika kotorskih škola na temu kamelije.

U ime domaćina i organizatora nazočne su  pozdravili Vinko Vujović i Romeo Mihović iz NVU "Kamelija" uz predstavnike ljubitelja kamelija  iz Opatije i njemačkog grada Ahena, kojima je ovo bio uzvratni posjet.

U bogatom programu  su nastupili VIS Škuribanda, Dječji mandolinski orkestar “Tripo Tomas” klape Jadran i Riva, KUD “Boka”, Teatar Gašler… Nagrada za najbolje uređen đardin kamelija pripala je Veri Marković s Markovog rta.

Kao i svake godine, tradicionalno su organizirani  izleti planinarskim stazama na Vrmac i u Gornji Stoliv, a priređena je i tradicionalna mušuljada.

Bal kamelija  s izborom Dame kamelija održat će se u  subotu,  13. 4. „Camellia trophy” slijedi   u nedjelju,  12. 5.,  u Stolivu, a više o svemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti.