Fešta Kamelija tradicionalno održana u Stolivu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 14. travnja 2024. - 17:32
Autor: 

Manifestacija Fešta Kamelija, održana je danas u Stolivu, u organizaciji NVU Kamelija, u suradnji s Mjesnom zajednicom Stoliv, a uz potporu TO Kotor.

Romeo Mihović, kao i uvijek,  pozdravio je  prisutne te istakao kako Udruženje Kamelija ove godine slavi 105 godina: „Ova manifestacija  je  u Stolivu u ovom obliku   od 2001. godine, kada smo mi morali da se preregistrujemo u jedno nevladino udruženje. Udruženje je postalo 1919. godine, 21.11. i mi ove godine slavimo 105 godina. Dužni smo zbog naših predaka i tradicije, zbog svega onog što čini  naš primorski identitet, bokeljski i sa ovih prostora, zbog svega onoga što su naši stari radili, a Stoliv je bio poznat po kulturno-zabavnoj djelatnosti, prosvjetiteljskoj… Dužni smo i prema našim nasljednicima, potomcima, da održimo ovo i budemo jedna spona između generacija. Pozivam sve, s omladinom, da sačuvamo tradiciju. Naša manifestacija traje mjesec dana, ali ćemo imati i ljeti neke aktivnosti“.

Nebojša Ševaljević, potpredsjednik Općine  Kotor, pozdravio je  nazočne  i kazao kako je kamelija simbol našeg zaljeva. Čestitao  je organizatorima na organizaciji i poželio svima lijep provod.

Direktor TO Kotor Jovan Ristić uputio je poseban pozdrav najmlađima, kojih je bilo  u velikom broju, na zadovoljstvo svih. Istakao je da je ovo i  način da se održi tradicija i važan segment za turizam.

Dejo Kašćelan, predsjednik Mjesne zajednice Stoliv također je poželio svima da pamte današnji dan i da se uvijek vraćaju Stolivu te poželio ugodan ostatak dana svim prisutnima.