Održana Fešta kamelija u Stolivu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 26. ožujka 2023. - 18:28
Autor: 

Manifestacija „Fešta kamelija“ održana je danas u Stolivu, na platou ispred Doma kulture "Niko Bilafer", uz prigodan program. Fešta nije održana dvije godine te je danas bilo posebno zadovoljstvo ponovno uživati u programu.
Voditeljica programa Dolores Fabian, izrazila je zahvalnost svima koji su doprinijeli današnjoj manifestaciji.

Nazočne je pozdravio Romeo Mihović, iz NVU "Kamelija" Stoliv te poželio svima dobrodošlicu i zahvalio Mjesnoj zajednici Stoliv, Turističkoj organizaciji Kotor, kao i sponzorima. Gospodin Mihović je podsjetio i na prijatelje tj. druge uzgajivače kamelija, s kojima surađuje.

Za najbolje cvjetne aranžmane proglašeni su: “Nek živi ljubav” Sanje Knez (1. mjesto), “Punim jedrima” Mirjane Popović (2. mjesto) i “Proljeće u Stolivu” Sofije Popović (3. mjesto), dok je nagrada za najvisočiju kameliju (5.3 m ) dobila je Tonka Marković.

U glazbenom dijelu programa nastupili su : Aneta Čavor ( violini) , Klapa Gašler , Castel Nuovo bend, Ana Foksi i Marina Suhanova, a recitirali su Luka Kostić i Ilko Marović.

Podsjećamo, cjelokupan program posvećen kameliji će trajati do 14.5.

Koncert „Latice kamelije na muzičkom putu”, bit će održan u Koncertnoj dvorani Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” ( Crkva Sv. Duha ) u srijedu, 19. 4., u 19 sati.

Manifestacija “Camelia trophy“, koja podrazumijeva promociju i očuvanje drvenih barki, bit će održana u nedjelju, 14. 5.

U 8 sati planirano je natjecanje ribara s drvenim barkama, zatim u 10 sati jedriličarska regata, od 11 sati defile i utrka veslača s drvenim barkama, a u podne stručni skup o očuvanju drvenih barki. U 13 sati slijedi proglašenje najboljih i zabavni program u Domu kulture “Niko Bilafer” u Stolivu.