Održana manifestacija „Camellia Trophy" u Stolivu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. travnja 2015. - 10:40
Autor: 

U okviru manifestacije „Fešta kamelija“ jučer  je  u Stolivu  organiziran „Camellia trophy"  –  natjecanje  ribara u drvenim barkama. Također, s početkom  u 12 sati u Domu kulture „Niko Bilafer" održan je  stručni skup o očuvanju drvenih barki, a u organizaciji Udruženja „Kamelija“, KSR „Zubatac“ Kotor i Mjesne zajednice Stoliv.

Na počeku manifestacije u ime organizatora, Romeo Nikolić je pozdravio nazočne pročitavši pjesmu svoga sugrađanina Gracije Marovića , koji je pjesmu napisao inspiriran drvenim barkama.

„Posebno bih naglasio da je ova manifestacija u cilju zaštite i promocije drvenih barki, kao i promocija ribara i ribanja u ovom dijelu zaliva. Moramo se sjetiti jedne osobe. To je inženjer Branko Nikolić iz Lastve, koji je jedan od inicijatora zaštite drvenih barki“ -  istakao je Nikolić naglasivši koliko je bitno da čuvamo tradiciju, da ne zaboravimo prave vrijednosti što je i cilj ove manifestacije.

Pobjednik natjecanja u ribolovu s najvećim ulovom je Bećo Martinović. Jedina žena koja je sudjelovala u natjecanju  je Olga Nikolić, a pobjednicima su uručene zahvalnice, lovorovi vijenci, kao  i sadnice kamelija.

  Razmjena iskustava vlasnika drvenih barki i ribara uz stručne savjete proteklo je uz zabavni program i druženje uz ribu i vino.

Moramo biti svjesni značaja ovakvih manifestacija, koje predstavljaju zaštitu kulturnih dobara, te ih podržati koliko smo u mogućnosti.