OTVORENA NOVA SEZONA NA GOLF VJEŽBALIŠTU I PROMOVISAN NAJNOVIJI MODEL BMW

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 15. lipnja 2013. - 10:15
Autor: 

Svečanošću i koktelom na golf-vježbalištu kompanije „Luštica Development" u petak je na poluostrvu Luštica kod Tivta, ozvaničen je početak ljetnje sezone i ponovnog rada jedinog golf-vježbališta u Crnoj Gori. Na tom kompleksu ljubitelji i početnici u golfu, mogu se uz nadzor profesionalnih iskusnihg trenera iz inostranstva, uvježbati ili naučiti vještinama ove igre koja privlači sve veći broj poklonika. Luštica Bay, elitni novi turistički resort koji ovdje gradi egipatsko-švajcarski konzorcijum „Orascom" imaće golf teren sa 18 rupa koji upravo projektuje specijalizovana američka firma „Gary Player Design".

Povod za okupljanje na vježbalištu sa kojeg pruža predivan pogled na otvoreno more sa jedne, Tivatski zaliv sa druge i Lovćen sa treće strane, bilo je i predstavljanje najnovijeg modela automobila poznatog njemačkog premijum proizvodjača BMW, pa je preksinoć na Luštici prvi put u Crnoj Gori prikazan novi BMW serije 3 Gran Tourismo.
To je okupilo brojne uspješne crnogorske biznismene i njihove strane kolege koji posluju u Crnoj Gori, pri čemu su „naši" neodgovarajućim staylingom, pokazali da se još uvijek ne snalaze najbolje u svijetu golfa koji važi sa sinonim uspješnih zapadnih poslovnih ljudi. Atraktivne pratilje naših biznismena u usko pripijenim kratkim haljinama i visokim štiklama koje zapinjale u drvenoj podlozi otvorenog bara golf-vježbališta na Luštici, pijesku i kamenoj škalji koje ga okružuje, drastično su naime, odudarale od ambijenta netaknute divljine skoro sedam miliona kvadrata makije luštičkog poluostrva na kojem se gradi Luštica Bay. Podsjetivši da je kompanija BMW počela sa radom prije više od 100 godina pod imenom Rapp Motorenwerke, izvršni direktor „Luštica Developmenta" Semjuel Mejer je dodao da je „Orascom" , koji je osnovan 1989 u El Guni u Egiptu, mnogo mladji ali da su oba ta brenda sinonim za vrlo slične vrtijednosti.
„To su ljepota živjenja, zdravlje, familija i prijatelji, ležerno i opušteno uživanje, kvalitet i održivost. Kada je Luštica Bay u pitanju, to rezultira jednim otvorenim, inkluzivnim i aktivnim okruženjem koje ćemo imati u ovom kompleksu. Sa kompanijom BMW dijelimo mnogo zajedničkih vrijednosti –sport i aktivan život prije svega i zato nam je izuzetno drago što su baš nas odabrali za crnogorsku prmeijeru njihovog najnovijeg modela."- kazao je Mejer podsjećajući na izuzetan značaj koji BMW kao sponzor i organizator ima u svijetu vrhunskog golfa, jedrenja i drugih sportova.
„Danas ovdje počinjemo ljetnju i sezonu golfa, a činjenica da to radimo u parterstvu sa kompanijom BMW , posebno nas raduje jer na najbolji mogući način odslikava našu novu brend-poziciju, a to je da Luštica Bay predstavlja zdrav, aktivan i sportski usmjeren život na jadranskoj obali i zalivu Boke. BMW se takodje asocira sa takvim porukama i ovo je zaista pravi način da započnemo novu sezonu." – kazao je marketing menadžer „Luštica Developmenta" Kolin Kingsmil dodajući da je ta kompanija nedavno započela izgradnju prvih deset rezidencijalnih objekata Luštica Bay-a, a za par dana objaviće i ko će na tom poslu biti lokalni, crnogorski podizvodjači glavnom izvodjaču radova – belgijskoj kompaniji „Besix". Pored golf vježbališta, Luštica Bay promovisao i još jedan svoj novi sadržaj – streličarski klub i poligon na kome mogu uživati svi ljubitelji drevne vještine gadjanja sa lukom i strijelom.
Siniša Luković