DODJELA UČENIČKIH KNJIŽICA ZA POLAZNIKE HRVATSKE NASTAVE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 15. lipnja 2013. - 15:29
Autor: 

U Domu kulture "Josip Marković" u Donjoj Lastvi u petak je održana svečana dodjela učeničkih knjižica za polaznike hrvatske nastave u Crnoj Gori. Učenici su tom prilikom izveli i prigodan program. Sudionicima Natječaja literarnih i novinarskih radova "Zlatna ribica" uručene su zahvalnice. Večer je obogatio nastup klape "Veterani vazda mladi" te domjenak koji je osigurala Hrvatska građanska inicijativa.

Voditeljica hrvatske nastave u Crnoj Gori Ana Šarčević u svom se govoru osvrnula na proteklu školsku godinu: "Mnogo smo naučili, kako u sklopu nastavnog sadržaja hrvatskog jezika i kulture, tako i u sklopu naših brojnih izvannastavnih aktivnosti. Naučili smo kako pravilno vezati kravatu, skupljali smo novčiće za misije, priredili smo božićnu priredbu u Katedrali svetog Tripuna, družili smo se s hrvatskim pjesnikom Stijepom Mijovićem Kočanom, fotografirali se s Petrom Grašom, saznali koji je najstariji, a koji najvredniji eksponat u Kotorskoj katedrali, žalili za kokotom u Perastu te imali nezaboravnu terensku nastavu u Zagrebu i Hrvatskom zagorju".
Osim roditelja, učenike su svojim dolaskom podržali i ministrica u Vladi Crne Gore i predsjednica Hrvatske građanske inicijative Marija Vučinović, konzul gerant Republike Hrvatske u Kotoru Andre Santini, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Miroslav Franović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice "Dux Croatorum" Zvonimir Deković, predsjednica tivatske podružnice Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Ljerka Sindik, lastovski župnik don Dejan Turza i tivatski župnik Milidrag Janjić.