HERCEG - NOVI: SVEČANOST U POVODU ULASKA HRVATSKE U EU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 28. lipnja 2013. - 12:12
Autor: 

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u Herceg Novom koji postaje geografski najbliži crnogorski grad Europskoj uniji, priprema se svečanost.
Na graničnom prelazu Karasovići 1. srpnja u devet sati je predviđen je sastanak predstavnika Delegacije Europske unije u Crnoj Gori, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, predsjednika Općine Herceg - Novi i predstavnika lokalnih vlasti Dubrovnika, Konavla.
Predsjednik Općine Herceg Novi uručiće simbolične poklone uz čestitke povodom ulaska u Europsku uniju predstavnicima Dubrovnika i Konavala

Svečani program nastviti će se u Hercegnovom gdje će nastupiti Gradska muzika, EU maskenbal djece iz JPU, distribucija promo materijala na info štandovima, ispisivanje poruka na temu EU integracija, pravljenje kartonskih brodova sa simbolima EU i puštanje u more na Škveru. Predviđena je panel diskusija u Gradskoj kafani na temu „Uticaj ulaska Hrvatske u EU na proces evropskih integracija u Crnoj Gori" od 11.30 sati.
Govoriće predsjednik Općine Herceg Novi, Dejan Mandić, državni sekretar za europske integracije i glavni pregovarač sa Europskom unijom Aleksandar Andrija Pejović, veleposlanica Hrvatske u CG, Ivana Perić, šef Delegacije Europske unije u Crnoj Gori, veleposlanik Mitja Drobnič.
Organizator je Eko centar Delfin, u saradnji sa Općinom Herceg Novi i uz podršku Delagcaije EU u Crnoj Gori kroz projekat "EU znači DA".