PRVO MJESTO KAZALIŠNOJ PREDSTAVI „PINOKIO“

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. srpnja 2013. - 9:23
Autor: 

Najbolja predstava 21. Kotorskog festivala kazališta za djecu je „Pinokio" u izvođenju Gradskog kazališta Podgorica u režiji Snežane Trišić, prema odluci Dječijeg žirija i Žirija grada Kotora. Dječji žiri drugu nagradu dodjelio je „Pozorištancu Puž" iz Beograda za predstavu „Princeza u zamku duhova", za koju tekst i režiju potpisuje Aleksandra Milavić Dejvis. Treća nagrada Dječjeg žirija pripala je novoosnovanom Nikšićkom lutkarskog kazalištu „Šćućkin" za njihovu prvu predstavu „Crvenkapa" koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Goran Bulajić.

Dječji žiri i Žiri grada ove godine dodijelili su po jednu Specijalnu nagradu i oba žirija odlučila su da to bude za špansku predstavu „Klik", koju je izvela Trupa Pep Bou iz Barselone.
U radu Dječjeg žirija učestvovali su: Teodora Latković, Miljana Tujković, Anja Radonjić, Lena Uzelac, Laura Petrović, Anđela Vujović, Marko Subotić, Željko Krivokapić, Andrej Krivokapić, Ruđer Marđonović, Maša Radovanović, Jovana Risteljić, Gracija Brguljan, Martin Mihaliček i Andrijana Karadžić.
Žiri grada Kotora radio je u sastavu: Vjera Rašković, predsjednica i članovi Slađana Mijanović, Dubravka Jovanović, Marina Dulović i Tvrtko Crepulja.
21. Kotorski festival kazališta za djecu zatvoren je u srijedu svečanim uručenjem nagrada. Ključeve grada, koje je za vrijeme Festivala čuvala Milica Kašćelan, iz Kotora, učenica 6. razreda OŠ „Narodni heroj Savo Ilić", preuzeo je nazad potpredsjednik općine Kotor Branko Nedović.
Nakon dodjele nagrada nastupili su gosti iz Južnoukrajinska iz Ukrajine koji su izveli umjetničko zabavni program „Nadahnuće". Kazalište iz Splita Produkcija Z, izvelo je dvije predstave „Keko Eko" i „Put oko svijeta", a u pauzi između dvije predstave u sklopu Čitaonice pod velikim drvetom, publici je predstaviljen strip Laza Sredanovića „Dikan".
Za deset dana 21. Kotorskog festivala kazališta za djecu izvedeno je 16 predstava u glavnom programu, i preko 90 programa ukupno. Učestvovalo je više od tisuću djece, mladih i profesionalaca iz 22 zemalje.