ZVONIMIR DEKOVIĆ NOVI PREDSJEDNIK HRVATSKOG NACIONALNOG VIJEĆA CRNE GORE

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. srpnja 2013. - 11:10
Autor: 

Jučer je, u Donjoj Lastvi, održana prva sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore u novom sazivu, na kojoj je jednoglasno za predsjednika izabran Zvonimir Deković. Također, izabran je i Izvršni odbor, kojeg pored predsjednika Dekovića čine: Ljerka Sindik, Marija Vučinović, Vlado Marvučić i Mirko Vičević. Potpredsjednici su Ljerka Sindik i Vlado Marvučić.
Novoizabrano Vijeće čine ljudi koji su prepoznati u svojim sredinama kao aktivni pregaoci na očuvanju i promoviranju hrvatske zajednice. Oni dolaze, ne samo iz Kotora i Tivta, već i iz Budve, Bara i Podgorice. Među njima ima pravnika, profesora, vrhunskih sportista, arhivista, inženjera, dramskih pisaca, novinara, ekonomista, pjesnika, a po prvi puta član Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore je i jedan svećenik, kanonik Kotorske biskupije, don Filip Janjić.

Nakon što je aklamacijom izabran za predsjednika Zvomir Deković je izjavio: "Velika mi je čast što ste mi ukazali povjerenje. Obećajem da ću ga i opravdati. Uvjeren sam da ćemo biti na korist zajednici. Neka svatko uradi koliko može i uradio je dovoljno."
Na sjednici je odlučeno da sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća bude u Donjoj Lastvi.