"KOTOR BY NIGHT" PART 2

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 19. srpnja 2013. - 10:43
Autor: 

Planinarski klub "Vjeverice" nastavljaju i ove godine u ljetnjim mjesecima ture u noćima punog Mjeseca! U srpnju, mjesec je pun 22. u 20,16 sati. Planirano okupljanje ucesnika/ca zakazano je 22. srpnja 2013. ponedjeljak u 20,30 sati kod sjevernih gradskih vrata, na Tabacini, kod crkve Sv.Ozane.

Pravac koji cemo pjesaciti je od Tabacine do vrha tvrdjave Sv.Ivan (San Giovani). i pocinje tacno u 21 sat. Na mjestu okupljanja, ucesnici/e ce biti upoznati sa pravilima ponašanja i kretanja u nocnim uslovima, kako bi preduzeli odgovarajuce mjere opreza i smanjili rizik od nezgoda, sto je vise moguce. Tura nije penjackog karaktera, vec samo jedan trenutak druzenja, na takvom mjestu, po noci, Mjesecinom obasjani. Ono sto je takodje vazno je da vjerovatno u penjanju necemo imati jos dovoljno izdignuti Mjesec iznad zidina i kotorskih strana, tako da cemo koristiti lampe, a u povratku, pokusacemo da samo pod njegovom Svjetloscu otpjesacimo do cilja, tj i pocetka ove turice, izgasenih svjetala. Na Tvrdjavi se necemo previse zadrzavati, ali cemo u povratku napraviti veliku pauzu kod crkvice Gospe od Zdravlja, i pokusati u Tisini da osjetimo Energiju te Noci.
Koordinatori ture bice Kocka, 069 463 257 Marjan 068 403 730 i Dragan 069 232 654 - kaže se u zvaničnom pozivu P.K "Vjeverice".
" Kotor by night " je prosle godine bio pravi uzitak, sa preko 70 ucesnika/ca, tako da se nadamo i ove godine , da cete prepoznati ljepotu ovakvih ideja i pridruziti nam se, kako bismo pozdravili Mjesec, a Dusu ispunili motivima predivne panorame naseg grada u noci.