MERCEDES-BENZ STYLE U PORTO MONTENEGRU

Time to read
2 minutes
Read so far

Nedjelja, 28. srpnja 2013. - 10:56
Autor: 

U elitnom tivatskom nautičkom centru Porto Montenegro sinoć je spektakularno ostvoren izložbeni paviljon "Mercedes-Benz Style" na kome je čuvena njemačka kompanija ekskluzivno predstavila svoj novi brend "Mercedes-Benz Style".
Prvi put u ovom dijelu Europe i prije zvaničnog početka prodaje tog automobile koja u svijetu kreće tek u rujnu, sinoć je u Tivtu predstavljena nova "mercedes S-klasa" (W222) – perjanica u ponudi proizvodjača luksuznih vozila sa trokrakom zvijezdom iz Štutgarta. Novi top model "mercedesa" zamišljen da se nosi sa čuvenim "Rols Royce Phantom-om", pršti od najmodernije tehnologije i luksuza, a cijene se kreću od 80 tisuća eura naviše.

"Kao što svi znate, "Mercedes-Benz" je već 127 godina od kada smo upravo mi napravili prvi automobil na planeti, nesporni lider tehnoloških inovacija u svjetskom automobilizmu. Nova "S klasa" to ubjedljivo dokazuje. Sada vam donosimo i čitav jedan novi spektar luksuznih proizvoda koji u sebi imaju DNK kod "Mercedesa" i njegove trokrake zvijezde, pod brendom "Mercedes-Benz Style". Cilj je da se prenese i izrazi nepogrešivi i progresivni „Mercedes-Benz" dizajn kao i visok standard luksuza i estetike na druge sfere života. Svi proizvodi dizajnirani od strane „Mercedes-Benz Style-a" ističu se dinamičnim i avangardnim dizajnom koji je zaštitni znak brenda, beskompromisnog kvaliteta i izbora najfinijih materijala obrađenih do savršenstva. U svom portfoliju „Mercedes-Benz Style-a" poseduje proizvode koji obuhvataju oblasti mobilnosti, sporta, enterijera i lajfstajla."- kazala je pozdravljajući okupljene zvanice iz svijeta biznisa, sporta i politike, predstavnica „Mercedes-Benza" Tanja Gerold.
Postavku "Mercedes-Benz Style" paviljona u Porto Montenegru i upotpunili su kolekcija ručno radjenog italijanskog namještaja, proizvodi od kože i prtljag, naočari za sunce, model posebno opremljenog primjerka poslovnog helikoptera "Eurocopter EC145 Mercedes-Benz Style" kao i studija dizajna nove, dugoočekivane luksuzne jahte „Siler Arrows Marine" – nautičke branše "Mercedesa".
Novu "morsku srebrnu strijelu" kako se popularno naziva prva "Mercedesova" jahta, predstavio je Ronald Gibs, predsjednik "Silver Arrows Marinea". On je istakao da model "Gran Turismo" kombinuje tipičan dizajn „Mercedes-Benz" putničkih vozila sa inovacijama koje su do skoro bile nepoznate u industriji brodogradnje.
„Mercedes-Benz" dizajneri automobila su razvili inovativni stil i raspored kabina na jahti, formirali su spoljašnji i unutrašnji izgled i izabrali odgovarajuće materijale i kombinacije boja. Sa dužinom od 14 metara, nova jahta je dizajnirana kao crossover. Koncept impresionira inovacijama i inteligentno iskorišćenim prostorom. Jahta je pogodna za dnevne izlete, ali takođe posjeduje i prostorije za spavanje i odmor."- kazao je Gibs dodajući da će prve isporuke novog broda kupcima početi u prvom kvartalu 2015 godine. Obezbjedjena je i servisna podrška u Južnoj Francuskoj i u Crnboj Gori, preko otivatske kompanije „MRM maritime"
Konačna verzija ovog 14 metara dugog „Gran Turismo" modela motorne jahte za koju je od sinoć u Porto Montenegru otvorena knjiga narudžbi, biće predstavljena na velikom sajmu nautike u Monaku krajem rujna 2013. Prestižnoj luksuznoj jahti brenda "Silver Arrows Marine", matična luka od sljedeće godine biće upravo Porto Montenegro i Tivat.
Inače, paviljon "Mercedes-Benz Style" se nalazi na obali kod zgrade "Teuta" u Porto Montenegru, a za posjetioce ćem biti otvoren od 28. srpnja do 11. kolovoza od 17 do 22 sata.
Goste je pozdarvio i član borda direktora Porto Montenegra Mladen Miranović koji je naglasio da je stavljen kamen temeljac saradnje te kompanije sa prestižnim brendovima kavi su „Mercedes Benz" i „Silver Arrows Marine" i najavio da je ta kompanija spremna da odmah krene u realizaciju projekta izgradnje dugo očekivanog servisnog centra za mega jahte u brodogradilištu Bijela, pri čemu će partner Porto Montenegru biti renomirana holandska brodogradjevna kompanija „Damen".
Siniša Luković