KLAPA KONASTANTIN IZ NIŠA POBJEDNIK U KATEGORIJI MUŠKIH KLAPA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 28. srpnja 2013. - 12:19
Autor: 

Na 12. Međunarodnom Festivalu klapa Perast 2013. druge festivalske veceri u kategoriji muskih klapa prvo mjesto osvojila klapa Konstantin iz Nisa, drugo Bukaletra iz Pazina dok su treći bili Trebizat iz Trebizata.
U kategoriji mjesovitih klapa prvo mjesto osvojila je klapa Signum iz Čapljine, drugo Kurenat sa Mljeta a trece mjesto je pripalo klapi Castel Nuovo iz Herceg Novog.
U kategoriji Nova klapska pjesma prvu nagradu osvojila je klapa Narenta iz Mostara, drugu Castel Nuovo iz Herceg Novog dok su treću nagradu podijelile klape Konstantin iz Nisa i zenska klapa Alta iz Podgorice.

Nagradu za najbolji aranzman osvojila je zenska klapa Alta iz Podgorice
Strucni ziri za najbolji tekst nije dodijelio prvu nagradu, drugo mjesto pripalo je pjesmi Treba dušu vidit za koju je tekst napisao Nadomir Tadic.
Trece mjesto pripalo je tekstovima Nostalgija za Bokom ciji je autor Ante Mekinic i autoru Mirku Nenezicu za tekst pjesme Volim te more.
Nagradu publike osvojila je mjesovita klapa Signum iz Čapljine, klapa Konstantin iz Niša u kategoriji nova klapska pjesma i kao najbolja muska klapa.
Najboljom klapom iz Crne Gore proglasena je zenska klapa Incanto iz Kotora.