OTVOREN LOŠINJSKI POVIJESNI PODVODNI PARK

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 01. kolovoza 2013. - 11:16
Autor: 

U uvali Čikatu u Malom Lošinju jučer je svečano otvoren Lošinjski povijesni podvodni park, osmišljen u ronilačkim klubovima Diver Lošinju i riječkome Diver sportu.
Na 300 četvornih metara postavljeno je 11 izložaka, među kojima su replika Apoksiomena u prirodnoj veličini, replike amfora, mletačkih topova i starih sidara te druge zanimljivosti.

Izlošci su položeni u more na dubini od četiri do 12 metara, na najdubljem dijelu izložena je replika Apoksiomena, a za obilazak je, procjenjuju u ronilačkom klubu, potrebno oko 35 minuta.
Taj jedinstveni projekt u Hrvatskoj otvoren je radi promidžbe ronilačkog turizma i upoznavanja ronilaca s povijesnim znamenitostima kvarnerskog podmorja, a poduprli su ga Ministarstvo turizma, grad Mali Lošinj, malološinjska Turistička zajednice i Primorsko-goranska županija.
U Lošinjski povijesni podvodni park, nakon njegova otvorenja, uronili su prvi ronioci, prikazan je promidžbeni film, a najavljeno je da će se u njemu održavati i izložbe poznatih podvodnih fotografa.