PRIJEM KOTORSKIH VATERPOLISTA

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 06. kolovoza 2013. - 16:10
Autor: 

Gradonačelnica Kotora, Marija Ćatović, danas je sa saradnicima primila srebrne vaterpolo reprezentativce iz Kotora, ponikle u Primorcu, predvođene trenerom Rankom Perovićem i njegovim pomoćnikom Vidom Lomparom.
Čestitajući na velikom uspjehu gradonačelnica Ćatović je kazala da srebrno odličje za Kotor sija zlatnim sjajem i da su vaterpolisti najveći ponos grada. Takođe ih je obavjestila da će iduće godine Općina početi potpunu rekonstrukciju zatvorenog bazena, smatrajući da je to dužnost Kotora, a podsjetivši da je bazen građen sredstvima građana.

Nikola Janović, kapiten crnogorske reprezentacije je kazao da je Kotor zaista grad vaterpola što pokazuje broj igrača koji čine okosnicu reprezentacije svih godina do sada i da se ponose što su Kotorani. Iskoristio je priliku da pita šta je sa obećanjem izgradnje stanova za vaterpoliste, nosioce Europskog zlata iz Malage. Gradonačelnica je podsjetila na općinsku odluku u kojoj decidno stoji da su obezbijeđeni placevi za vaterpoliste, kao i za pojedine državne institucije i da će infrastruktura početi da se radi narednog mjeseca.
Trener reprezentacije Ranko Perović je na prijemu apelovao, kako je kazao na općinsku vlast da nešto uradi za klub „Primorac" koji funkcioniše u lošim uslovima. Gradonačelnica Ćatović je odgovorila da je nastojala da se održi Skupština kluba i inicirala da se promijeni Upravni odbor Primorca koji ne funkcioniše. Zato je pozvala prisutne da pomognu kako bi se sastala Skupština i na njoj promijenio Upravni odbor koji bi imao punu podrsku Općine. Dogovoreno je da se organizira sastanak svih zainteresiranih kako bi se prevazišao problem i konačno obezbijedilo sazivanje Skupštine Kluba.
Općina Kotor je za poklon izdvojila po 1000 eura svojim igračima i trenerima, a članovima stručnog štaba po 500 eura.