VRHUNSKI JEDRILIČARI NA REGATI U TIVTU

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 16. rujna 2013. - 13:51
Autor: 

Povodom Otvorenog prvenstva Crne Gore u jedrenju, za klase laser standard koja je olimpijska klasa i klase laser radial i laser 4.7, koja će se održati od 19 do 22. rujna u tivatskom zalivu u prostorijama JK. "Delfin" danas je održana press konferencija na kojoj su govorili predsjednik kluba Robert Farkaš i trener Ilko Klakor.
„Ovo je možda jedan od najjačih jedriličarskih dogadjaja u regionu ove godine. Pored takmčiara iz Crne Gore učešće na regati su najavili ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Cipra, Češke i Italije.
Među prijavljenim jedirličarima nalazi se i trostruki prvak Europe Tonći Stipanović iz Splita, Mato Arapov, Cipranin Pavlos Kontides koji je osvojio srebrno odličje na posljednjoj Olimpijadi u klasi laser, Milan Vujasinović četvrti sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, crnogorski takmičari Milovije Dukić, učesnik Olimpijade i Tivćanin Igor Les, aktuelni Balkanski šampion, i drugi vrhunski jedriličari"- kazao je Robert Farkaš predsjednik kluba.

"Očekujemo flotu sa 50 kormilara. Regatno polje biće u akvatoriju tivatskog zaliva. U tri dana jedriti će se osam trka. Predsjednik regatnog odbora bit će Aleksandar Filipović, a sudija u polju najtrofejniji trener hrvatskoga jedriličarskog sporta Jozo Jakić" - kazao je trener Ilko Klakor.
Svečanog otvaranja neće biti, a start je zakazan za petak 20.rujan u 11 sati.
Svečana dodjela nagrada i zatvaranje prvenstva u nedjelju 22.rujna u 17 sati.
Sponzori prvenstva su Općina Tivat, Turistička organizacija Tivat, Porto Montenegro Cafe bar "Regata", Casino "Win" "Piros" i mnogi drugi.