PARK(ing) DAY MONTENEGRO U PETAK NA KOTORSKOJ RIVI

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 17. rujna 2013. - 9:29
Autor: 

PARK(ing) dan je događaj koji se održava jednom godišnje širom svijeta. Tog dana, građani/ke, umjetnici, NVO aktivisti/nje i svi zainteresovani pretvaraju parkinge u privremene javne prostore.
PARKING Day Montenegro, organizira se po prvi put u Crnoj Gori, Kotor, parking "Riva", petak 20. rujna. 17-21 sat – parking javni prostor u novom ruhu nekoliko sati.

„Do danas se prijavilo oko tridesetak zainteresiranih pojedinaca i organizacija koji žele učestvovati u ovoj nesvakidašnjoj manifestaciji. Dođite na parking Riva podno zidina drevnog Kotora da vidite kako se mogu kreativno osmisliti parking mjesta i budite dio ovog događaja po prvi put u Crnoj Gori. Ukažimo na potrebu većeg broja maštovitih otvorenih javnih gradskih prostora"- kazala je za naš radio Tatjana Rajić iz NVO „Expeditio"
Aktivnost "Parking dan u Crnoj Gori" se realizuje kroz projekat "Eclectis - European Citizens' Laboratory for Empowerment CiTIes Shared" koji u Crnoj Gori realizuje NVO „Expeditio" iz Kotora. Projekat je kofinansiran od strane Evropske unije kroz program "Culture Programme 2007-2013".
Aktivnost je dodatno finansirana kroz projekat "Promocija principa održivog razvoja u javnim prostorima Boke Kotorske" od strane Rockefeller Brothers Fund.