ULOV MJESECA - LAMPUGA 22,8 KG

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. listopada 2013. - 14:30
Autor: 

Tivćanin Neno Samardžić dobitnik je prve nagrade u rujanskom kolu nagrade igre „Ulov mjeseca" koju za ribolovce na Crnogorskom primorju priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribarske i opreme za more „Una" iz Tivta.
Titulu Ulov mjeseca Samardžiću je donio kapitalni primjerak lampuge teške 22,8 kilograma. Ovaj predator dug 1,6 metara „bacio" se na pendulu na kojoj je njeska bila živa iglica, a sve se dogodilo u akvatorijumu u blizini rta Oštro na ulazu u Boku, pred sam zalazak sunca.

Drugo mjesto pripalo je Miroslavu Ciganoviću iz Bara koje je u barskom akvatorijumu, u blizini plaže Maljevik, ulovio lampugu tešku 11 kilograma, takodje na pendulu sa živom iglicom kao mamcem. Pored te nagradjene, Ciganović je tom prilikom ulovio i još jednu lampugu tešku 8 kilograma.
Trećeplasirani je bio Novljanin Boris Benusi koji je mrežom u Hercegnovskom zalivu, ulovio sabljarku tešku 75 kilograma.
Inače, žiri pri dodjeli nagrada ne stavlja u prvi plan veličinu pojedinog ulova, već posebno cijeni vrstu primijenjenog ribolovnog alata i metod ulova.
S.L.