KONCERT PIJANISTE LIMIĆ U CRKVI SVETOG DUHA

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. listopada 2013. - 11:16
Autor: 

Hrvatski pijanist Marin Limić nastupit će danas - nedjelja 13. listopada u crkvi Sv. Duha. Na programu koncerta koji počinje u 19 sati, su Klavirska sonata u b – mollu, op. 35 i Balada u As – duru, op. 44 Frederika Šopena i Limićeve autorske kompozicije, Komad sa dva trija, op. 17, Tri preludijuma, op. 2 i Tokata, op. 2.
Marin Limić, pijanista, osnovno i srednje muzičko školovanje završio je u splitskoj muzičkoj školi Josip Hatze, u klasi pedagoga i koncertne pijanistkinje Jadranke Garin. Od 2003. student je Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Đ. Stanettija i L. Pogorelića. Već tada zapažen, na poziv uglednog pedagoga ruske pijanističke škole Arba Valdme, odlazi na Hochschule für Musik u Keln, gdje je i diplomirao 2010. godine.

Usavršava se i na brojnim seminarima, surađujući sa vrsnim pedagozima: C.Stanczyk, V. Krpan, L. Baranyay, P. Gililov, R. Dalibaltayan, i drugi. Njegov talent i već rano postignute značajne uspjehe, prepoznali su Grad Solin,
Županija Splitsko-dalmatinska i kompanija Cemex d.o.o., čiji je bio višegodišnji stipendista. Limićev opsežan repertoar sadrži zahtjevna djela muzičkih velikana, od baroknih majstora Baha i Skarlatija, preko Hajdna, Mocarta i Betovena, kao i Šopena, Lista, Debisija, Ravela, Prokofjeva i Berga, do hrvatskih kompozitora. Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestra pod palicom dirgenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića Limić nastupa i sa izvođenjima autorskih kompozicija.