PREDSTAVLJANJE PROJEKTA “ODRŽIVI RAZVOJ TURIZMA POSEBNIH INTERESA- SUD SIT“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 13. listopada 2013. - 12:10
Autor: 

Međunarodni projekt "Održivi razvoj turizma posebnih interesa - SUD SIT" bit će predstavljen u Tivtu u Multimedijalnoj dvorani, u ponedjeljak, 14. listopada 2013. godine s početkom u 12 sati.
Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta života kroz jačanje društveno ekonomskog razvoja u oblasti turizma i zaštite životne sredine u pograničnom području Dubrovačko-neretvanske županije i Boke kotorske, kroz unaprijeđenje turističke ponude, posebno u predsezoni i postsezoni, te osmišljavanjem novih paketa aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, aktivnosti u prirodi, aktivnog odmora, planinarenja, itd. Jedna od aktivnosti projekta je i proširenje mreže biciklističkih staza i biciklističke infrastrukture, čime ćemo unaprijediti postojeći bike sharing sistem u našem gradu.

Projekat se realizira u okviru IPA programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Crne Gore, i trajat će 2 godine.
Funkcionalni vodeći partner projekta je Opčtina Tivat, dok je vodeći partner s hrvatske strane Udruženje hrvatskih putničkih agencija (UHPA).
Partneri na projektu su: Turistička organizacija Tivat, JP Komunalno Tivat, Agroturizam Konavle i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).
Projekt se implementira u okviru Zajedničkiog kulturnog i turističkog prostora.
Ukupan budžet: 351.847,01 €, od čega partnerima iz Crne Gore pripada 209.560 € , a 142.286 € partnerima iz Hrvatske.